Gratis en vrijblijvend uitproberen Rotterdamse Peutergroep

Gratis en vrijblijvend uitproberen Rotterdamse Peutergroep

Donderdag 9 september 2021

Gratis en vrijblijvend uitproberen Rotterdamse Peutergroep

De Peutergroep is een leuke speelgroep met een leerzaam programma voor peuters van 2 tot 4 jaar. In sommige gevallen stelt het Centrum van Jeugd en Gezin (CJG) dat deelname aan de Peutergroep essentieel is voor de ontwikkeling van een peuter.  Ouders krijgen dan tijdelijk een waardebon om de Peutergroep vier weken gratis en vrijblijvend uitproberen.

Uit angst voor corona en door de landelijke toeslagenaffaire brachten ouders hun peuter de afgelopen maanden niet naar de Peutergroep. Hierdoor stijgt het aantal kinderen dat zonder deelname aan een voorschools educatief programma de basisschool instroomt. Dit vergroot het risico op ontwikkelingsachterstand en kansenongelijkheid. Daarom kunnen ouders van peuters die een zetje in de rug nodig hebben de Peutergroep nu uitproberen, zonder dat ze ergens aan vast zitten. Onder begeleiding van pedagogisch medewerkers werken de peuters aan hun sociale, emotionele, motorische en taal- en rekenontwikkeling via spel.

Waardebon
Als ouders met hun peuter op een regulier consult komen bij het consulatiebureau, beoordeelt de arts of verpleegkundige of het voor de peuter zinvol is om mee te doen met de Peutergroep om (taal)ontwikkelingsachterstand te voorkomen of in te lopen. Als dat het geval is krijgen ouders een waardebon mee voor de Peutergroep. Met deze waardebon kunnen zij de Peutergroep vier weken gratis en vrijblijvend uitproberen in de periode tussen 30 augustus en 31 december 2021.

Ook extra gratis uren na uitproberen
Voor ouders die na de vier weken gebruik willen blijven maken van de Peutergroep stelt de gemeente extra gratis uren beschikbaar. Voor ouders met schuldhulpverlening zijn alle opvanguren gratis. Medewerkers van de Peutergroep kunnen ouders helpen bij wat ze moeten regelen voor de opvang.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de Peutergroep op de website.

De Augustinusschool werkt samen met de peutergroep Zonnesteen van stichting GroeiBriljant.

 


Terug