goed internet voor elk kind tijdens onderwijs op afstand

goed internet voor elk kind tijdens onderwijs op afstand

Dinsdag 19 januari 2021

Beste ouders van de kinderen uit de groepen 5 t/m 8,

Een goede internetverbinding is belangrijk wanneer kinderen onderwijs op afstand moeten volgen. In de praktijk blijkt dat er gezinnen zijn die geen of slecht werkend internet hebben. Daarom biedt SIVON samen met telecomproviders KPN, T-Mobile en VodafoneZiggo tijdelijke internetoplossingen aan. Heeft u problemen tijdens het online volgen van de lessen met een goed internet? Meld u dan aan snel aan via een mail naar anna.vanoers@rvko.nl. We kunnen dan samen bekijken welke oplossing voor u het geschiktst is. Te denken valt aan bijvoorbeeld een Wifispot Ziggo, een SIM kaart T-Mobile of een Wifi access point.

De internetverbinding is actief tot eind juli 2021. De codes, simkaarten en wifi access points worden per school afgeleverd en worden eigendom van de school. 

SIVON is door de PO-raad, de VO-raad en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) gevraagd om schoolbesturen hierbij te ondersteunen.

De telecomproviders bieden de codes, simkaarten en wifi access points kosteloos aan vanuit hun wens om een maatschappelijke bijdrage te leveren. Eventuele kosten worden gedekt door een subsidie van het ministerie van OCW. 

Wacht niet te lang met aanmelden: aanmelden is namelijk mogelijk zolang de voorraad strekt!


Terug