Start week van de Lentekriebels: 21/03

Start week van de Lentekriebels: 21/03

Vrijdag 18 maart 2022

Beste ouders/ verzorgers,

Volgende week start bij ons op school 'De Week van Lentekriebels'. 

Wat is de Week van de Lentekriebels?

De Week van de Lentekriebels is een jaarlijkse projectweek voor het basisonderwijs over relaties en seksualiteit. Alle scholen in Nederland zijn verplicht om aandacht te besteden aan seksualiteit. Om te zorgen dat alle kinderen in aanloop naar volwassenheid goede informatie krijgen en leren hoe je gezonde relaties aangaat, is relationele en seksuele vorming ook op school belangrijk. Juist ook op de basisschool, voordat kinderen in de puberteit komen en kinderen lichamelijk en emotioneel erg veranderen. Door relationele en seksuele vorming, leren kinderen praten over relaties en seksualiteit, hun wensen en grenzen aanvoelen en aangeven én weloverwogen keuzes maken in wat ze wel en niet doen. 

Doel en meerwaarde van deze week

Het doel is om kinderen de juiste informatie en vaardigheden mee te geven voor een gezonde seksuele ontwikkeling. Eentje die past bij hun leeftijd en belevingswereld en hen helpt om op een latere leeftijd seksueel verantwoorde keuzes te maken.

Thema 2022: je lijf is van jou

Dit jaar is het thema van de Week van de Lentekriebels: 'je lijf is van jou'. Het gaat hierbij om het bespreekbaar maken van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Daarnaast gaat het over het vragen en geven van toestemming.


Terug