Week van de Lentekriebels: verplaatst naar 15/04

Week van de Lentekriebels: verplaatst naar 15/04

Dinsdag 5 maart 2024

Beste ouders/ verzorgers,

Op dit moment is de landelijke week van 'De Lentekriebels' van start gegaan. WIj hebben er op de Augustinusschool voor gekozen om 'De Lentekriebels' te verplaatsen naar de week van 15 april aanstaande. Deze keuze hebben we gemaakt omdat volgende week de Ramdan voor een aantal families van start gaat.

Het thema van dit jaar van 'De Lentekriebels' is hoe kun je veilig gebruik maken van het internet en social media. Kinderen brengen een gedeelte van hun vrije tijd online door. Dat is leuk en vergroot hun leefwereld, maar er kleeft ook een andere kant aan. Online komen kinderen soms ongeschikte en ongewenste informatie tegen, krijgen ongepaste vragen en kunnen gepest worden. Door thuis en in de klas aandacht te besteden aan online weerbaarheid, leren we kinderen veiliger online te zijn en willen we proberen het online (seksueel) grensoverschrijdend gedrag te voorkomen.

In de week van 8 april zullen we u meer vertellen welke onderwerpen tijdens de week van 'De Lentekriebels' aan bod zullen komen.

Personeel Augustinusschool

 


Terug

Josephstraat 12-14

3014 TP Rotterdam

010-4364378

augustinus.dir@nullrvko.nl