Een hart onder riem steken: 25/03

Een hart onder riem steken: 25/03

Woensdag 25 maart 2020

Beste ouders/ verzorgers,

Waarschijnlijk heeft u schema's/roosters gemaakt voor uw kind(eren) en hoopt u dat uw kind(eren) uren leren d.m.v. het maken van o.a. een schoolwerkpakket, online oefeningen en dergelijke. Heel fijn dat u als ouders/verzorgers bij wil dragen aan het onderhouden van de kennis van uw kind(eren) en dit ook mogelijk maakt terwijl u tevens misschien moet thuiswerken. Een lastige opgave. Dank daarvoor! Het is dan ook belangrijk om kennis te onderhouden, maar er is iets belangrijkers...

Het kan zijn dat de kinderen bang zijn op dit moment. Ze horen niet alleen alles wat er gebeurt, maar ze kunnen ook spanning voelen. Zij hebben nog nooit zoiets meegemaakt. In de komende weken zult u meer emotie zien ontstaan bij uw kind(eren). Of het nou angst is of boosheid of protest, omdat ze niets 'normaals' kunnen doen - het komt eraan. Ze kunnen bijvoorbeeld woedeaanvallen krijgen, huilbuien krijgen, tegendraads/ boos gedrag vertonen of zich meer terugtrekken (stiller zijn dan normaal) de komende weken. Dit is normaal en te verwachten onder deze omstandigheden.

Waar kinderen behoefte aan hebben, is om zich veilig en geliefd te voelen. Het idee hebben dat het allemaal goed gaat komen. Dit kan betekenen dat u het schema/rooster (deels) moet gaan vergeten en de kinderen iets meer kind laten zijn. Probeer buiten te spelen, te wandelen, bak pannenkoeken of een taart, klieder met verf, speel bordspellen, kijk films, experimenteer samen, lees een boek met het hele gezin, doe de fit-challenge van de Fitfabriek of zing mee met juf Ottilie et cetera. De filmpjes van meester Yannick en juf Ottilie zijn via onze schoolapp of de website te vinden.

Maakt u zich alstublieft geen zorgen over achterstand op school. Alle kinderen zitten in hetzelfde schuitje en ze zullen het allemaal wel redden. Als we terug zijn in het klaslokaal, gaan we hun koers corrigeren en hen tegemoetkomen op hun niveau. Leraren zijn hier experts in.

Alstublieft maak geen ruzie met uw kind(eren), omdat ze geen zin hebben om uren te rekenen en  verplicht hen niet om uren achter elkaar te leren als zij dat niet willen. Als dit allemaal afgelopen is, is de mentale gezondheid van uw kind(eren) veel belangrijker. Hoe zij zich voelen zal hen veel langer bijblijven dan wat ze precies gedaan hebben in die paar weken.

Ik wil u vragen dit de komende dagen in gedachten te houden. Dank u wel!”

Met vriendelijke groet,

Hijman ten Kaate & Annemarie van Oers

Directie Augustinusschool

 


Terug