Algemeen

Algemeen

De Augustinusschool is een Lekker Fit! Basisschool. Bij ons op school wordt er extra aandacht besteed aan een gezonde en actieve leefstijl van alle kinderen. Dit wordt gerealiseerd doordat alle groepen een 3e (extra) beweegmoment onder schooltijd in de week aangeboden krijgen. Daarnaast kunnen alle kinderen van groep 3 t/m 8 na schooltijd vrijblijvend deelnemen aan een extra beweegaanbod, de Schoolsportvereniging. Voor de groepen 1 en 2 is er een speciaal Lekker Fit! kleuterprogramma opgesteld waar spelenderwijs 'bewegen' en 'groente en fruit' blijvend aan bod komen.

Naast een extra beweegaanbod wordt bij ons op school water drinken gestimuleerd, eten alle kinderen alleen groente en fruit tijdens de ochtendpauze en wordt er Lekker Fit! getrakteerd.

Bewegen en leren versterken elkaar. Vaker bewegen maakt kinderen niet alleen fitter maar draagt ook bij aan betere leerprestaties.

Het Lespakket Lekker Fit! In de klassen

Vanaf dit schooljaar worden er geen LekkerFit boekjes meer uitgedeeld in de klas, maar er wordt dit schooljaar gezocht naar nieuwe producten waarin gezonde keuzes worden besproken wat betreft bewegen/sporten en voeding. Op die manier leren we de leerlingen dat de juiste keuze bijdragen aan een gezonde leefstijl.

Water drinken

Vanaf groep 1 drinken alle kinderen water tot 12:00 uur in de klas. Daarnaast mogen de kinderen een flesje water meenemen naar de gymles, zodat ze ook tijdens het sporten een slokje kunnen nemen. We hopen dat kinderen hierdoor vaker water gaan drinken en minder drankjes waar veel suiker in zit.

Traktaties

Jarig? Bij een feestje hoort wat lekkers en de meeste kinderen trakteren daarom op school. Daar sluit de richtlijn van Lekker Fit! trakteren bij aan. Lekker Fit! trakteren is simpel en bestaat uit de volgende slogan: ‘Eén is genoeg en klein is oké!’. De traktatie is klein en bevat daardoor weinig calorieën. De kinderen krijgen minder vet, suiker en zout binnen. Daarnaast leren kinderen en ouders om te gaan met een kleine hoeveelheid lekkers, op school en thuis. Zo vieren we wél feest met wat lekkers én blijft iedereen Lekker Fit! Voorbeelden van traktaties kunt u onder andere vinden op de volgende site: www.rotterdamlekkerfit.nl

Wanneer traktaties onder het bovenstaande motto vallen mogen de leerlingen er onder schooltijd van genieten. Andere traktaties worden wel uitgedeeld maar gaan mee naar huis. Bovendien worden de leerlingen met een gezonde traktatie extra ‘in het zonnetje gezet’. Er komt een mooie foto te hangen bij het LekkerFit bord in de school.

 

10-uurtje

Om 10 uur eten we met zijn allen groente en/of fruit, zoals een appel, banaan, mandarijn, kiwi, druiven, tomaatjes, stukjes komkommer, paprika …

Lekker Fit! week

Eén week per schooljaar is er een Lekker Fit! week, die wordt ingepland door de Lekker Fit!-docent. In deze week worden er verschillende activiteiten georganiseerd voor de kinderen. Er wordt extra nadruk gelegd op een gezonde leefstijl.

Fittest

Ieder schooljaar wordt bij alle kinderen (mits de ouders hier toestemming voor hebben gegeven) een fittest afgenomen. De kinderen worden gemeten en gewogen door een schooldiëtist en er wordt een conditietest afgenomen door de vakleerkracht. Met deze gegevens wordt vertrouwelijk omgegaan. Mocht uw kind een te hoge of een te lage BMI (verhouding tussen lengte en gewicht) voor zijn/haar leeftijd hebben, krijgt u een uitnodiging en verwachten wij u met uw zoon/dochter bij de diëtist op gesprek. Zij zal met u in gesprek gaan over beweging en voeding. Ook als uw kind een “gezonde” BMI heeft, kunt u natuurlijk altijd een afspraak maken om vragen te stellen over beweging en voeding. Voor meer informatie kunt u kijken op: www.rotterdamlekkerfit.nl

 

Terug

Josephstraat 12-14

3014 TP Rotterdam

010-4364378

augustinus.dir@nullrvko.nl