Traktaties

Traktaties

Traktatiebeleid:

‘Eén is genoeg en klein is oké’

Het is altijd fijn als uw kind weer een jaartje ouder wordt en er een feestje gevierd kan worden. Daar hoort natuurlijk een traktatie bij. Als school willen we dat feestje graag meevieren. Maar het is wel goed om traktaties voor op school klein te houden en niet te calorierijk te maken. Of geef in plaats van iets eetbaars een klein cadeautje. Een gezonde traktatie stellen wij zeer op prijs.

 

Sinds mei 2017 hanteren wij een traktatiebeleid bij ons op de Augustinusschool. De traktaties die binnen de norm van school ‘één is genoeg en klein is oké’ vallen, mogen op de foto. Deze foto’s worden opgehangen op het Lekkerfit bord bij de ingang van de gymzaal. Een keer in de maand wordt er een winnaar uitgekozen met de beste of origineelste traktatie van het bord. Deze leerling  wint een prijs.

 

Alle verjaardagen worden gevierd op de normale tijd die afgesproken is per juf en klas. Als de traktatie binnen de norm valt mogen ze deze ook volgens de klasregels uitdelen en misschien opeten. De traktatie die niet binnen de norm valt, wordt uitgedeeld om 15:10 uur.

 

Algemene traktatietips

  • Een cadeautje, zoals stuiterballen, potloden, fluitjes, stickers, kleurboekjes of bellenblaas.
  • Groente en fruit in een leuk jasje.
  • Kleine porties van producten die niet te veel calorieën bevatten, zoals een doosje rozijnen, een handje naturel popcorn, soepstengel, een stukje peperkoek, een mini-eierkoek of een minirolletje of zakje met kleine (suikervrije) snoepjes of dropjes.
Terug

Josephstraat 12-14

3014 TP Rotterdam

010-4364378

augustinus.dir@nullrvko.nl